Cookie la tigaie – biscuit cu zahar brun copt la tigaie

Cookie la tigaie este o reteta vesela si copilaroasa. Se gateste rapid si nu necesita cuptor. Nici multe vase de spalat. Totul se face intr-o tigaie antiaderenta.
Textura este mai moale la suprafata si crocanta la baza. Gustul bun de caramel este dat de zaharul brun folosit (eu am avut de la SanoVita), care se topeste in unt. Ca arome puteti folosi orice va place, nu doar migdale si vanilie ca mine.

Pana sa iasa buna si frumoasa prajitura asta, am facut-o de vreo doua ori. Asa ca va pot da cateva sfaturi: in primul rand coacerea se face la foc mic, daca se poate cu o tabla sub tigaie. Asta ca sa nu se prajesca prea mult biscuitul pe fund. In al doilea rand nu puneti capac daca vreti ca bomboanele sa ramana colorate. Cu capac bomboanele se aburesc si culoarea se scurge.

In finalul retetei am un mic video cu modul de pregatire.

 

Cookie la tigaie

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatit: 30 minute

Ingrediente pentru o tigaie cu diametrul 25 cm

  • 230 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt ( cam 3 g)
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 1/2 lingurita extract de migdale
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 1 punga cu bomboane colorate de ciocolata

 

Mod de pregatire

Primele trei ingrediente se amesteca intr-un castron.

Oul se bate putin si se amesteca cu extractul de migdale si cel de vanilie

Untul taiat in bucati mici se pune intr-o tigaie antiaderenta si se topeste la foc mediu. Se adauga zaharul si se amesteca la foc mic, pana ce se caramelizeaza putin.
Se ia tigaia de pe foc si se pune faina care se incorporeaza usor cu o lingura. Se adauga oul care se incorporeaza si el. Coca va semana cu cea de biscuiti.

Se pun boboanele colorate pe toata suprafata.
Tigaia se pune pe cel mai mic ochi de la aragaz  si se coace 20 minute la focul cel mai mic. Ca sa nu se arda pe fund, sub tigaie se poate pune o bucata de metal.
In final biscuitul se lasa la racit in tigaie. Acest cookie la tigaie e bun si caldut (cu niste inghetata) dar si cand s-a racit.

Sursa acestei retete este Nadyia Hussain, vazuta pe Netflix

COMENTARII

Adauga comentarii