Conopida romanesco la aburi, cu sos de gorgonzola

M-am gandit ca reteta asta simpla e buna azi, 2 Mai,  dupa ce ieri v-ati ghiftuit cu gratare de porc si mici. Si poate ca va si doare capul si sunteti obositi ca doar ficatul a avut ceva de munca sa proceseze berea aia, asa ca aveti nevoie de ceva foarte rapid. Conopida romanesco, pe care am fiert-o rapid la aburi la cuptorul Electrolux Combisteam, am stropit-o din plin cu sos picant de gorgonzola. Totul gata rapid.

Conopida romanesco la aburi, cu sos de gorgonzola


Ingrediente
  • 1 conopida romanesco
  • 200 g gorgonzola
  • 100 ml smantana grasa
  • 30 g unt
  • Sare, piper dupa gust

 

Mod de pregatire
  • Conopida se rupe in buchetele si se spala. Se pun buchetelele intr-un steamer de otel sau bambus (se poate folosi si o strecuratoare din otel). Steamerul se pune in tava si se foloseste programul de abur 100 % al cuptorului Electrolux Combisteam pentru 25 de minute. Daca nu aveti asa ceva, puteti folosi orice alta metoda de „aburire” sau o puteti fierbe in apa pana se inmoaie putin. Dar prin fierbere isi va pierde multe din proprietetile nutritive.
  •   Dupa ce conopida a fost scoasa din cuptor, se pregateste sosul de gorgonzola: se topeste untul, se adauga smantana si se lasa la foc mic pana ce incepe sa fiarba usor. Se adauga gorgonzola rupta in bucati mici. Se amesteca usor, la foc mic, 3-4 minute, pana ce branza s-a topit in sos. Se potriveste de sare si piper.
  • Buchetelele de conopida se stropesc din abundenta cu acest sos.
COMENTARII
    Sidy
    3 May 2013
    5:00am

    Mie imi place foarte mult conopida, oricum pregatita.
    Sosul este ….de milioane.
    Sfintele sarbatori sa iti aduca bucurie in suflet, pace in casa si belsug pe masa .
    Un Paste fericit sa ai !

Adauga comentarii