Conopida la cuptor cu sos de iaurt si alune cashew

Reteta de conopida la cuptor cu sos de iaurt se poate numi „aripioare false”. Buchetelele de conopida chiar seamana cu niste aripioare date prin sos BBQ si facute pe gratar. Sosul de iaurt vegan (sau nu) este foarte cunoscut in SUA sub numele de Cashew Ranch dip, dar eu l-am gustat acum pentru prima oara. Se potriveste de minune cu legumele atat in stare coapta cat si in stare cruda. Abia astept sa vina vremea gratarelor sa-l scot la inaintare.

Alte retete vegane de calitate: kosheri egiptean sau matbuka israelian

Conopida la cuptor cu sos de iaurt si alune cashew

Timp de pregatire 15 minute

Timp la cuptor 60 minute

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 1 conopida (aproximativ 1 kg)
  • 200 g faina
  • 350 ml apa
  • 1 lingura pudra de usturoi
  • 1 lingura pudra de ceapa
  • 1 lingurita paprika (sau dupa gust)
  • sare dupa gust
  • sos BBQ si sos iute

Pentru sos Cashew Ranch

  • 100 g alune cashew inmuiate in apa o ora
  • 100 g iaurt (poate fi si vegan)
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1/2 lingurita otet
  • 1 lingura cu patrunjel tocat
  • 1 lingura cu marar tocat
  • 1/2 lingurita pudra de ceapa
  • 1/2 lingurita pudra de usturoi
  • sare, piper dupa gust

Mod de pregatire

Toate ingredientele pentru sosul de iaurt se amesteca si sosul se pune la rece.
Cuptorul se incalzeste la 180 C. Se pune hartie de copt pe o tava mare de aragaz.
Conopida se taie buchetele mici. Faina se amesteca cu toate condimentele, apoi se adauga cate putina apa, pana ce rezulta o compozitie nu foarte subtire. Buchetele de conopida se dau prin amestec si se pun pe tava. Se coc la cuptor 20 de minute, apoi se intorc pe partea celalta si se mai coc 10 minute.
Conopida se stropeste cu un amestec din sosul BBQ si cel iute, apoi se mai lasa in cuptor 20 minute pana cand devine moale.

Buchetele de conopida si alte legume taiate sub forma de bastonase (morcovi, telina, etc) se servesc cu sosul de iaurt

COMENTARII

Adauga comentarii