Conopida cu smantana si pesmet

Nu stiu daca v-am spus vreodata, dar mie imi place toamna. Chiar si asa suie si despletita ca in anul acesta. Imi place pentru ca toamna e cea mai mare concentrare de legume si fructe pe metru patrat. Metru patrat de bucatarie, de camara, de frigider, de ce o mai fi la indemana sa le cuprinda pe toate. Nu cred ca e leguma pe care eu sa n-o iubesc. De data asta in piata mi-au cazut ochii pe niste buchete frumoase si albe de conopida. Si pentru ca frigul imi intra prin oase, m-am gandit la o salata calda de conopida cu smantana. Salata asta o puteti folosi ori ca aperitiv, ori ca fel principal. Si daca o sa puneti alaturi niste painici aromate si pufoase facute rapid asa ca in reteta lui Alice, o sa va faceti familia tare fericita.

Conopida cu smantana este o reteta pe care eu o stiu de la bunica. Se face foarte usor, are ingrediente putine si la indemana, e foarte economica si poate fi mancata de oricine. Pentru a fi mai dietetica, eu de multe ori folosesc iaurt in loc de smantana (dar nu mai are acelasi gust). De asemena trebuie sa aveti grija sa nu prajiti prea tare pesmetul in ulei. Pesmetul trebuie doar aurit usor, la foc mic, ca sa-si dezvolte aroma. Daca nu aveti probleme de sanatate puteti folosi unt in loc de ulei. Si, ca un ultim sfat, incercati sa nu fierbeti conopida foarte foarte tare. Am observat ca daca e lasata mai „al dente” are o aroma mai buna.

conopida cu smantana si pesmet

Iata reteta de Conopida cu smantana si pesmet. Nu uitati ca puteti printa reteta, sau o puteti salva pentru mai tarziu.

[yumprint-recipe id=’18’]

COMENTARII

Adauga comentarii