Confit de rata reteta simpla

De cand am Crock Pot -ul, unele retete care alta data mi se pareau complicate, devin dintr-o data extrem de usoare. Si ute asa am facut azi un confit de rata reteta simpla. Ca pe aia complicata o am deja pe blog ­čśë
In aceasta reteta pulpele de rata nu se gatesc in grasime suplimentara, ci in grasimea proprie. Pentru asta pielea le este intepata peste tot cu un ac mai gros, in asa fel incat grasimea de rata sa se topeasca si sa se scurga in cratita. Este cum s-ar zice un confit de rata contrafacut, dar la fel de bun ca cel original.

Confit de rata reteta simpla

 

Timp de pregatire: minim 8 ore (sau peste noapte)

Timp de gatire: 4 ore la Crock Pot

 

Ingrediente pentru 3 persoane

  • 3 pulpe de rata
  • 1 lingura de sare mare
  • 1 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita ienibahar macinat
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 1 lingura tuica (sau alta tarie)`
  • 4 catei de usturoi
  • 3 foi de dafin

Mod de pregatire

Cu un ac mai gros se inteapa pielea pulpelor de rata peste tot. Sarea, nucsoara, ienibaharul, piperul si tuica se amesteca, apoi se fraca pulpele cu acest amestec pe toate partile.
Usturoiul se taie felii si, impreuna cu foile de dafin se pun intr-o tava/caserola/castron mare cat sa cuprinda cele trei pulpe de rata. Carnea se pune desupra, se acopera cu capac sau cu folie de plastic si se lasa la rece 8 ore (sau peste noapte).
A doua zi se scutura din sarea de pe carne, usturoiul si dafinul se pun in cuva de la Crock Pot, apoi pulpele de rata deasupra, cu pielea in sus.

Se lasa la gatit 4 ore (sau pana ce carnea e moale) la treapta de temperatura Low.


Pentru a face pielea crocanta, se pun pulpele de rata in cuptor pentru 10 – 15 minute.

Aceasta reteta este adaptata dupa David Lebovitz.

COMENTARII

Adauga comentarii