
Cocktail cu prosecco si portocale rosii

Cred ca accept iarna doar dintr-un motiv: in Italia e sezonul portocalelor rosii. Iar mie portocalele astea imi plac mult, mult. Pana anul trecut mi-a fost cam greu sa-mi satisfac pofta asta (pe sucurile din comert nu pun gura pentru ca numai portocale nu au inauntru, orice ar scrie pe cutie). Noroc cu magazinele Lidl sa le de D-zeu sanatate unde au unceput sa se gasesca. A curs sucul de portocale rosii in valuri la noi acasa. Pana cand, la un moment dat, m-am gandit sa-l mai folosesc si la altceva. Si cel mai simplu a fost sa fac un cocktail cu prosecco 😉 Recunosc ca am adaptat cunoscutul cocktail Mimosa (care se face cu sampanie si suc de portocala) la ce aveam in casa. Si rezultatul a fost mai mult decat multumitor.
Prin urmare, azi in premiera aici pe blog, prima reteta de cocktail: cu prosecco si suc natural de portocale rosii. Va dati seama ca ceva mai simplu nici nu exista : amesteci vinul cu sucul si gata bautura! Dar ca sa nu va lasa nemancati, va recomand o reteta care se potriveste de minune si pe care o gasiti in concursul organizat de Bonduelle: Lasagna cu mousse de creveti si veloute de ciuperci
Cocktail cu prosecco si portocale rosii
Timp de pregatire: 10 minute
Ingrediente:
- 750 ml vin Prosecco (o sticla)
- 800 ml suc natural de portocale rosii
Mod de pregatire:
Paharele in care puneti cocktailul se racesc in frigider.
Prosecco (racit in prealabil) se desface si se lasa 5 minute la temperatura camerei.
In fiecare pahar se pun cantitati aproximativ egale de prosecco si suc de portocale.
Adauga comentarii
Pentru a putea comenta trebuie sa fiti autentificat.
Merci! Acum stiu ce sa fac cu portocalele rosii pe care le-am luat saptamana trecuta de la Auchan si care de atunci stau frumos intr-un castron ne-atinse!
Acum abia astept sa ajung acasa deseara! 🙂
dupa fiecare masa ar merge un asa cocktail proaspat si racoros, arata excelent si foarte dulce 😉