Cocktail cu prosecco si portocale rosii

Cred ca accept iarna doar dintr-un motiv: in Italia e sezonul portocalelor rosii. Iar mie portocalele astea imi plac mult, mult. Pana anul trecut mi-a fost cam greu sa-mi satisfac pofta asta (pe sucurile din comert nu pun gura pentru ca numai portocale nu au inauntru, orice ar scrie pe cutie). Noroc cu magazinele Lidl sa le de D-zeu sanatate unde au unceput sa se gasesca. A curs sucul de portocale rosii in valuri la noi acasa. Pana cand, la un moment dat, m-am gandit sa-l mai folosesc si la altceva. Si cel mai simplu a fost sa fac un cocktail cu prosecco ­čśë ┬áRecunosc ca am adaptat cunoscutul cocktail Mimosa (care se face cu sampanie si suc de portocala) la ce aveam in casa. Si rezultatul a fost mai mult decat multumitor.

Prin urmare, azi in premiera aici pe blog, prima reteta de cocktail: cu prosecco si suc natural de portocale rosii. Va dati seama ca ceva mai simplu nici nu exista : amesteci vinul cu sucul si gata bautura!  Dar ca sa nu va lasa nemancati, va recomand o reteta care se potriveste de minune si pe care o gasiti in concursul organizat de Bonduelle: Lasagna cu mousse de creveti si veloute de ciuperci

Cocktail cu prosecco si portocale rosii

Timp de pregatire: 10 minute

Ingrediente:

  • 750 ml vin Prosecco (o sticla)
  • 800 ml suc natural de portocale rosii

Mod de pregatire:

Paharele in care puneti cocktailul se racesc in frigider.
Prosecco (racit in prealabil) se desface si se lasa 5 minute la temperatura camerei.
In fiecare pahar se pun cantitati aproximativ egale de prosecco si suc de portocale.

COMENTARII

Adauga comentarii