Ciorba din rasol de porc cu leustean

Eu  nu sunt o fana a ciorbelor! Din cand in cand, insa mi se face pofta de o zeama acra. Si cum la macelarie mi-a facut cu ochiul un rasol maricel de porc, iata ce a iesit: o ciorba din rasol de porc

 

Ingrediente

  • un rasol de porc (1,5 -2 kg)
  • 1 l bors (sau zeama de varza)
  • 2 morcovi, taiati marunt
  • 2-3 cepe taiate marunt
  • 1 albitura (patrunjel sau pastarnac), taiata marunt
  • 1 telina mica, taiata marunt
  • 5 rosii
  • patrunjel, leustean
  • sare

 

Mod de pregatire

Spala bine rasolul si pune-l la fiert in apa rece, intr-o oala mare care sa-l cuprinda bine. Apa trebuie sa fie peste nivelul rasolului. Scoate spuma formata de cate ori este nevoie. Dupa aceasta fierbe la foc mic.
Cand e carnea aproape fiarta, adauga legumele si lasa-le sa fiarba.
Separat fierbe borsul. Adauga-l cand toate sunt fierte bine si lasa-l 2-3 clocote. Potriveste de sare. Stinge focul si pune leusteanul/ patrunjelul taiat marunt. Acopera.
Serveste cu smantana.

COMENTARII

Adauga comentarii