Ciorba din oase de vita si porc

Am avut invitaţi in week-end şi am vrut mai intâi sa fac o ciorbiţa doar din oase porc, dar se vede treaba că prin Bucureşti lumea manâncă doar carne macră. Ceva oase cu carniţă pe ele, ioc! Şi atunci am cumpărat alături de nişte oase de la şir, cam fără carne şi piept de vită. Asa a aparut struto – camila asta de ciorba din oase de vita si porc.

 

Ingrediente pentru 10 portii

  • 1,5 kg oase de porc + oase de vită cu carniţă
  • 7 l de apa
  • 1 l borş
  • 2 morcovi, tăiaţi cuburi mici
  • 2 cepe mari, tăiate cuburi mici
  • 1 ţelina mică, tăiata cuburi mici
  • 1 pătrunjel/păstârnac, tăiat cuburi mici
  • 1 ardei gras rosu+ 1 ardei gras verde, tăiaţi cuburi mici
  • 1 cutie roşii decojite, în suc
  • 1 legatură leuştean/pătrunjel/mărar, dupa gust (eu cu leuşteanul!)
  • sare, dupa gust

 

Mod de pregatire:

Pui oasele la fiert în apă rece, scoţi spuma de câte ori este nevoie. Când carnea e aproape făcută pui legumele, roşiile tăiate mic cu tot cu sucul,  sare si laşi sa fiarbă bine.
Fierbi borşul si îl pui când toate sunt fierte. Guşti de sare , închizi focul si pui verdeaţa tocată mărunt.
Poţi servi cu puţină smântâna. Poftă bună!

COMENTARII

Adauga comentarii