Ciorba de primavara

Si ce de verdeturi sunt in piata! Nu-i pacat sa le lasam acolo? Mai bine facem o ciorba de primavara.

Ingrediente:

  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 legaturi loboda
  • 2 morcovi noi
  • 1 bucata telina (veche, ca’ n-a iesit aia noua)
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 3 linguri ulei de porumb (sau de care ai)
  • sare dupa gust
  • 300 ml pasta de corcoduse verzi
  • 5 l apa

 

 

Mod de pregatire:

Dupa ce am ciopartit toate legumele cum mi-a venit la mana, am calit putin ceapa, usturoiul, morcovii si telina in uleiul incins. Le-am pus apoi in apa care fierbea, am lasat 5 minute si am adaugat loboda si 1/2 din patrunjel si leustean. Am lasat sa fiarba vreo 10 minute, am pus borsul sa dea vreo 2 clocote, am potrivit de sare, am a runcat si restul de verdeata si … gata ciorbita. Cand am servit-o mancaciosilor mei, am pus putina smantana. Merge foarte bine si fara.

COMENTARII
    Elena Toma
    13 Apr 2010
    10:00pm

    Bunut borsul asta de primavara! Am venit sa-l premiez. Gasesti premiul la mine, sta si te asteapta… Eu il ofer cu mult drag.

    Pasta de corcoduse verzi pentru iarnaCooking With My Soul
    18 Jun 2017
    10:07pm

    […] in toamna, iarna si primavara. Continutul ultimului borcan a acrit pe la sfarsitul lui aprilie o ciorba din loboda cu mult leustean. Si conserva a fost inca, dupa un an, foarte buna. Prin urmare va recomand aceasta reteta de pasta […]

Adauga comentarii