Ciorba de peste cu bors

 

Toata lumea stie ca cea mai buna ciorba de peste se face in oala imensa, din nenumarate feluri de pesti. Asa ca in Delta. Dar daca ti se face pofta si esti acasa, eu spun ca merge sa o faci si cu ce ai la indemana. Prin urmare reteta mea este pentru o oala de 5-6 litri si contine numai crap. Dar asta nu ne-a impiedicat s-o inghitim hulpav si s-o terminam cat ai zice … peste. Aceasta reteta de ciorba de peste este dietetica, pentru ca nu contine ulei si nici potentiatori de aroma. Eu am folosit bors de casa, dar se poate folosi bors cumparat din piata, de la taranci. V-as ruga sa nu faceti bors din prafuri, pentru ca oricat ar spune respectivele firme ca sunt naturale, eu nu-i cred. In mod sigur borsul praf contine  monoglutamat de sodiu, o substanta chimica de care devii dependent daca o folosesti.

Si nu uitati ca puteti printa reteta, sau o puteti salva pentru mai tarziu 🙂

Ciorba de peste cu bors

 

Timp de pregatire: 20 minute

Timp de gatire: 40 minute

Ingrediente:

  • 1,5 kg peste (cozi si capete de crap)
  • 2 cepe tocate
  • 1 ardei tocat
  • 3 rosii tocate
  • 1 morcov tocat
  • leustean
  • sare dupa gust
  • 1/2 litru bors de casa

 

Mod de pregatire:

Intr-o oala incapatoare se pun toate legumele si se fierb 10 minute. Se adauga pestele si se lasa la fiert 15- 20 de minute (in functie de cat de mari sunt bucatile de peste).
In acest timp borsul se fierbe cateva clocote. Se adauga peste ciorba si se mai fierbe unul- doua minute. se potriveste de sare.
Se ia ciorba de peste pe foc si se adauga leusteanul tocat marunt. Se acopera si se lasa sa stea 10 minute inainte de a o servi.

COMENTARII

Adauga comentarii