Ciorba de loboda si spanac

In weekend a fost cald. Tare cald. Si noi a trebuit sa muncim: gletuit, pus tavane false, smotru, etc, etc. Cum timp de facut mancare n-am avut, am trantit o ciorba racoroasa cu ce verdeturi am gasit prin gradina. Ciorba de loboda si spanac. Plus un borcan de suc de rosii puse asta toamna. Si am mancat asa, muncitoreste, la botul calului ca nici de pus masa n-am avut timp ­čśŤ

Ciorba de loboda si spanac

Ingrediente:

  • 6 fire de ceapa verde
  • 3 fire de usturoi verde
  • 2 maini (legaturi) cu loboda rosie
  • 2 maini cu spanac tranar
  • 1 borcan suc de rosii
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 4 fire de leustean
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva fire de marar
  • sare dupa gust
  • lamaie pentru servit

 

Mod de pregatire

  • Toaca separat partea alba si partea verde a cepelor. De la usturoi toaca numai partea alba. Spala bine loboda si spanacul si taie-le bucati. Taie marunt leustenul, patrunjelul si mararul.
  • Incalzeste uleiul intr-o oala de 6 litri si pune usturoiul si partea alba a cepelor. Caleste-le la foc mic. Umple oala 3/4 cu apa si las-o sa fiarba cam 5 minute, pana ceapa si usturoiul sunt moi.
  • Adauga verdeturile (loboda, spanac, cozile verzi de ceapa) si sucul de rosii. Fierbe inca 3-5 minute, sa se inmoaie toate legumele. Cu un minut inainte de a inchide focul, pune ierburile aromate (leustean, patrunjel, marar). Potriveste de sare.
  • Ciorba se poate manca atat calda, cat si rece. Se serveste cu putina zeama de lamaie. A doua zi e si mai buna.
Ciorba de loboda si spanac

Voi trimite reteta aceasta si provocarii „Dulce Romanie” din luna mai 2012, pentru care Andreea a ales ca tema spanacul.

Ciorba de loboda si spanac
COMENTARII
    Andreea-Elena C.
    15 May 2012
    8:55am

    delicioasa supa. eu una consum des supe, si aceasta preparata de tine e fix pe gustul meu (fain decorul – polonicul demential)
    multumesc de participare

Adauga comentarii