Ciorba de fasole si linte

Ciorba de fasole este una dintre mancarurile indragite de romani. Si mie imi place, dar azi am o reteta mult mai gustoasa decat clasica ciorba. Am folosit mai multe soiuri de fasole boabe si linte: fasole alba, rosie, neagra, bob, linte rosie, verde si galbena, mazare verde si galbena, orz si grau.  Toate boabele astea au dat o aroma deosebita, asa ca n-a mai fost nevoie sa pun afumatura.

Si acum sa va povestesc cum am fiert ciorba asta. Daca tot aveam slow cookerul Crock Pot, am hotarat sa pun toate ingredientele in cuva si sa-l las sa fiarba in voia lui vreo 7 ore. Zis si facut. Dupa vreo 2 ore ma duc sa vad ce face: cuva se simtea calda, dar apa nu fierbea. Sa-l mai las un pic, zic. Dupa o ora ma duc din nou: nimic, nici o bulbuceala, nici un semn ca ar incepe sa fiarba. Intru in panica: cand doame iarta-ma incepe sa fiarba nebunia asta? Oare nu se poate face ciorba in modul asta? Dupa inca o ora ma hotarasc sa ridic capacul si sa vad ce s-a intamplat cu boabele si legumele. Si, ce sa vezi: toate erau aproape fierte. Nu mi-a venit sa cred! Fara abur, fara teama ca iese ciorba in foc, fara ca fasolea sa se prinda de fund. Elegant si simplu. Buna idee ati avut, Gustos.ro

 

Ciorba de fasole si linte

 

Timp de pregatire: 15 minute

Timp de gatire: 6 ore in Crock Pot

 

Igrediente pentru 8 persoane:

  • 500 g mix de fasole uscata, linte, mazare uscata
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 bucata de telina
  • 3 frunze de dafin
  • 1 ramurica de rozmarin
  • sare dupa gust

Mod de pregatire:

Daca fasolea este mai veche, se poate lasa la inmuiat peste noapte. Toate ingredientele se pun in oala de la Crock Pot. Se acopera cu 4 litri de apa.  Se lasa timp de 6 ore la nivelul de incalzire mare. Daca dupa acest timp fasolea tot nu e fiarta (ceea ce n-as crede), se mai lasa la gatit inca 1-2 ore.

COMENTARII

Adauga comentarii