Ciocolata de casa cu lapte condensat

De multe ori am incercat sa fac ciocolata de casa, dar pentru ca laptele praf nu era bun nu s-a intarit. Am cautat mult o reteta care sa se fac fara lapte praf, pana cand am ajuns pe site-ul Joy of baking. Acolo gasiti tot felul de dulciuri, inclusiv ciocolata de casa cu lapte condensat. Care a iesit (conform spuselor sotului meu, mare mancator de ciocolata): Mai buna decat Milka. Cu alte cuvinte merita sa o incercati.

Later edit:  pentru ca la noi in comert multe chestii au pe eticheta „lapte condensat” si de fapt nu sunt, vreau sa va spun ca nici laptele din cutiutele care se pun in cafea si nici laptele din sticlute sau cutii de carton nu sunt bune. Ele nu sunt lapte condensat!  Cel adevarat se comercializeaza in cutii de conserva si este foarte gros si dulce.

Ciocolata de casa cu lapte condensat

Ingrediente:

  • 400 ciocolata neagra, de 55 %
  • 400 ml lapte condensat
  • 20 g unt
  • 300g mix de alune (migdale, fistic, alune de padure)

Mod de preparare

  • Prajeste uscat alunele, in cuptor.
  • Taie ciocolata mic. Intr-o tava mica (15 cm x 20 cm) pune folie de aluminiu, in asa fel incat sa depaseasca marginile.
  • Amesteca ciocolata, laptele condensat si untul. Topeste-le la baia de aburi, la foc mediu, incet, ca sa nu se taie. Amesteca din cand in cand.
  • Cand totul e topit, amesteca inauntru alunele (poti pune si 1/2 lingurita de piper verde macinat daca vrei sa fie spicy).
  • Toarna ciocolata in tavita si lasa-o sa se intareasca la temperatura camerei.
  • Tai-o bucati cu un cutit ascutit.
  • Ciocolata se poate pastra in frigider.
COMENTARII
    Simona
    22 Dec 2011
    9:43am

    Numai buna ptr masa de Craciun! Imi place foarte tare cum a iesit.. din pacate, din acelasi motiv nici eu nu prea fac. Pupici

Adauga comentarii