Chutney iute din vinete

E pentru prima oara cand incerc sa fac chutney iute din vinete. Este o garnitura iute- dulce- acrisoara-aromata de origine Indiana.  Merge foarte bine alaturi de o friptura.

Ingrediente:

  • 3 kg vinete mai mici
  • 6 cepe mari, taiate mic
  • 50 g radacina de ghimbir, curatat si taiat cubulete
  • 5 capatani de usturoi, curatate si  taiate bucati mari
  • 5 linguri pudra de turmeric
  • 3 linguri chimion pudra
  • 1 ardei iute rosu uscat, taiat bucati mici (sau 1 lingurita pudra de chilli)
  • 2 linguri de frunze de curry uscate (optional) sau 1 lingura coriandru praf
  • 2 linguri schinduf (optional)
  • 2 linguri boabe de mustar, pudra
  • 400 ml suc de rosii (poate fi mai mult)
  • 1 l otet de vin alb
  • 500 g zahar brun
  • 2+ 4 linguri de sare

 

Mod de pregatire

  1. Taie vinetele cuburi, sareaza-le cu 4 linguri de sare si lasa-le cateva ore.
  2. Clateste bine vinetele, amesteca-le cu celelalte ingrediente si fierbe-le la foc mic 1,5 ore.
  3. Pune-le fierbinti in borcane pe care le inchizi bine si le lasi sa le raceasca invelite in carpe grose, pana a doua zi.

Later Edit (18 Oct): Am desfacut azi primul borcan. A iesit o minunatie, Are un gust acru- dulce- iute foarte bun. L-am mancat alaturi de pilaf cu carne.

COMENTARII
    ~Lisa~
    2 Sep 2010
    1:21pm

    I love this chutney! The flavors and ingredients are perfect (= Haven’t seen you in awhile, Hope all is well!

    Brindusa
    7 Oct 2010
    4:54pm

    multa multa treaba. Nu mai am timp nici sa respir, d-apoi sa fac poze la mancare si sa le postez pe blog! Iti multumesc pentru comment. Si mie mi-e dor de voi, dar astept zile mai linistite.

Adauga comentarii