Chipsuri de mamaliga, cu sos picant de Bloody Mary

Azi e ziua mamaligarilor din Romania. Dar cred ca v-ati dat seama deja. Mai multi bloggeri culinari (gasiti lista lor mai jos) ne-am hotarat sa facem mamaligi de toate felurile si de toate gusturile si sa le prezentam in aceeasi zi la aceeasi ora. M-am bagat si eu, mai ales ca am vrut sa arat ca mamaliga noastra nationala poate fi reinterpretata si imbunatatita. Asa ca azi va prezint chipsuri de mamaliga. Sunt crocante, aromate si putin iuti, numai bune cu o bere si un meci. Sau nu ­čśŤ

Sosul de pe langa aceste chipsuri de mamaliga este foarte usor de facut si foarte kinky. Asta pentru ca m-am gandit ca daca tot e de rosii, ia sa-i pun eu putina vodka sa iasa un Bloody Mary, sa taie din greata ­čśŤ Vorba vine, ca nu-i absolut nimic gretos sau greu in reteta asta. Pe langa faptul ca se face extrem de repede (cam 20 de minute) contine si extrem de putine calorii. Poate vodka ce la mai ridica numarul.

Si sa nu uit. In sos am folosit niste rosii uscate, conservate in ulei. Eu le-am facut in casa, dar se gasesc in mai toate magazinele mari din tara.

 

Nu uitati ca puteti printa reteta, sau o puteti salva pentru mai tarziu ­čśë

Chipsuri de mamaliga, cu sos picant de Bloody Mary

Ingrediente

Ingrediente chipsuri:
250 malai
100 ml apa
1 lingurita ulei de masline
1/2 lingurita praf de chili
1/2 lingurita oregano uscat (sau alte ierburi aromatice)
un praf de sare

Ingrediente sos:
75 ml suc de rosii
3 rosii uscate in ulei
2 catei de usturoi
putin oregano
sare, piper dupa gust
2 linguri de vodka
o lingura cu parmezan ras
optional: sare cu gust de telina

 

Mod de pregatire

Chipsurile de mamaliga: Cuptorul se incalzeste la temperatura cat mai mare (220 C). Apa se pune la fiert. Intr-un castron se amesteca malaiul, chili, oregano, sarea. Peste se toarna uleiul si apa fiarta. Se amesteca bine pana ce se formeaza o pasta groasa. Se lasa cateva minute, ca sa se hidrateze malaiul.
Pe o tava mare de aragaz se pune hartie de copt. Pe hartie se pun mingiute din compozitie, care apoi se aplatizeaza cu o lingura pana devin foarte subtiri. Chipsurile de mamaliga se coc in cuptor pentru 10 minute, pana ce se auresc.
In acest timp se face sosul de rosii si vodka: Intr-o tigaie mica se pun: sucul de rosii, rosiile taiate bucati mici, usturoiul felii, oregano, piperul si se fierb la foc mediu cateva minute, pana se leaga putin sosul. Se ia de pe foc si se adauga vodka, parmezanul si sarea dupa gust.
Se servesc chipsurile de mamaliga impreuna cu dip- ul de rosii si vodka.

 

Bloggeri participanti la proiectul „Mamaliga”

Georgiana si Iolanda Voinea

Diana Duca

Daiana si Cosmin

Lacrimioara Mihaela

Alexandra Butnari 

Oana Jipa

Ioana Tone

Carmen-Ana

Mary Udrea

Bucataresele Vesele

Piri Piri e Canela 

In bucataria vesela

Radu Groza

Doina Varga

Aphextwinz Blog

Gina Bradea 

Alice Ciobanu

Laura Laurentiu

Lucian Gavril─â (Food and Beyond)

Uica Mihai

Adriana Lucia Mara

Dia.daria

Postolache Violeta

Claudia Rusu

Geta Cipaianu

Iuliana Miu

Cerasela Badr El-Din

Lili Liliana

Elena Toma

Gabriela Petre

Andreea Denisa-Dea’s Cakes

Dana Burlacu Visternicu

Iuliana Florentina Avram

COMENTARII

Adauga comentarii