Cheesecake cu ciocolata alba si fructe

Acest cheesecake cu ciocolata alba e cea mai buna prajitura de acest fel pe care am mancat-o vreodata. Este foarte fina, si cu multa, da’ multa ciocolata! Chiar daca e doar un cheesecake, poate sta cu mandrie pe masa oricarui eveniment deosebit.  Pentru crema puteti folosi orice fel de branza dulce (fara sare). Eu nu pun crema de branza cumparata din magazin, ci o fac in casa: blenduiesc branza de vaci romaneasca cu putina smantana. Rezultatul e cremos, mult mai sanatos decat cremele cumparate din comert si in mod sigur mult mai gustos. Crema finala e destul de dulce, de aceea eu va recomand sa folositi fructe putin mai acrisoare (fructele de padure sunt foarte potrivite), care vor face un contrast placut cu crema.

 Cheesecake cu ciocolata alba si fructe

Timp de pregatire: 30 minute

Timp la rece: 3-4 ore

 

Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 24 cm

  • 250 g mascarpone
  • 200 g branza de vaci + 50 ml smantana (sau 250 g crema de branza)
  • 200 g ricotta

*In loc de toate branzeturile de mai sus, se pot folosi 600 g numai branza de vaci cremoasa

  • 50 g zahar pudra
  • 500 g ciocolata alba
  • 75 g unt
  • o pastaie de vanilie
  • 300 – 400 g fructe (felii de caise sau de piersici, capsuni, coacaze, zmeura, etc)

Pentru blat: 200 g biscuiti simpli + 125 g unt

 

Mod de pregatire:

  • Biscuitii pentru blat se sfarama bine intr-un blender, pana se fac ca o faina. Peste ei se toarna untul topit (si racit putin). Se amesteca bine cu o lingura, apoi se toarna pe fundul formei rotunde cu pereti detasabili. Se apasa bine cu fundul unui pahar, sau cu o lingura, in asa fel incat blatul sa se taseze bine si sa fie dens. Forma de tort se pune in congelator pana ce e gata si crema.
  • Ciocolata se topeste la baia de abur. Pentru aceasta aveti nevoie de o oala mica si de un castron termorezistent (din sticla sau metal) care sa se potriveasca ca un capac pe oala. In castron se pune untul si ciocolata alba rupta in bucati mici. In oala se pune apa in asa fel incat sa nu atinga fundul castronului. Cand apa fierbe, se da focul mic si se pune castronul peste oala. Se lasa cateva minute, pana ce untul si ciocolata incep sa se topeasca. Se amesteca foarte putin, pana ce toata ciocolata s-a topit. Se ia castronul de pe caldura, se adauga semintele de la pastaia de vanilie si se amesteca cu un tel, pana ce crema devine omogena
  • Daca folositi branza de vaci: aceasta se pune, impreuna cu smantana, intr-un blender si se amesteca bine pana rezulta o crema fina. Acesta crema de branza se pune intr-un castron mare si se mixeaza bine impreuna cu branza mascarpone, ricotta si zaharul pudra.
  • Acest amestec de branzeturi se mixeaza cu crema de ciocolata racita putin. Jumatate din crema se toarna peste blatul de biscuiti. Se presara fructe din belsug, apoi se toarna restul de crema. Prajitura se pune in frigider pentru cateva ore, pana se intareste crema. Restul de fructe se pun deasupra.

 

COMENTARII

Adauga comentarii