Chec sarat cu branza si masline

Aceasta este o reteta de criza. Scriu aici pentru a-mi aduce aminte peste ani. Acum suntem cu totii in carantina. Iesim pe afara doar cand nu mai avem nimic de mancare in casa. De aceea am hotarat sa reciclez ce aveam prin frigider in acest chec sarat. Are in el colturi de branza uscata, maslinele ramase pe fundul borcanului, sunca care mai avea putin pana la cosul de gunoi, ramasita de ardei rosu. In plus o mana de patrunjel.

Reteta e de fapt adaptabila la ce are fiecare prin frigider. Se pot pune si alte legume, de exemplu bucati de rosie sau dovlecel. Branza poate fi de orice fel. Sau puteti omite sunca. Orice e acceptabil in acest chec aperitiv.

 

Chec sarat cu branza si masline

Timp de pregatire 20 minute

Timp de coacere 40 minute

Ingrediente pentru o tava de chec medie

  • 150 g branza rasa
  • 100 g sunca taiata cubulete
  • 1 ardei rosu mic taiat cubulete
  • 1/2 ceapa (sau doua fire de ceapa verde) tocata
  • 50 g masline fara samburi
  • 100 g unt moale
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 legatura patrunjel tocata
  • cateva rosii cherry pentru ornat
  • sare, piper
  • cascaval pentru ornat

Mod de pregatire

Cuptorul se incalzeste si in tava se pune hartia de copt.
Untul se mixeaza putin, apoi se adauga ouale unul cate unul. Se pune putina sare si piper, apoi praful de copt si faina. Se mixeaza putin, ca sa se omogenizeze.
Se adauga toate ingredientele: branza, sunca, ardei, ceapa, masline, patrunjel si se amesteca cu o spatula. Se toarna compozitia in tava si se orneaza cu jumatati de rosii cherry si cascaval ras

 

Acest chec sarat cu branza si masline se coace 30 -40 de minute la 180 C.

 

Se lasa la racit, sau se poate servi la masa cat inca e caldut.

COMENTARII

Adauga comentarii