Chec rapid cu banane si cacao

Azi am pentru voi o prajitura rapida si usoara, pentru zilele alea lungi si obositoare in care se trezeste copilul (sau sotul :P) ca vrea ceva dulce. Acest chec rapid are o textura pufoasa si putin umeda, pentru ca are in compozitie banane. Cel mai bine e sa folositi banane cat mai coapte, pentru ca in felul asta aproape nu mai trebuie sa puneti zahar in compozitie. Ca sa-l fac mai dietetic am redus numarul oualelor la doua, dar nu am avut inima sa pun ulei in loc de unt. Voi puteti (daca intr-adevar vreti) sa puneti 100 ml de ulei in locul untului. Dar gustul n-o sa mai fie la fel de fin ­čśë

Si cacaoa o puteti elimina, dar atunci ce farmec ar mai avea checul asta? Eu cred ca se potriveste bine aroma dulce de banana cu gustul putin amarui de cacao. Si, in plus, arata dragut checul in doua culori. Ma opresc aici cu vorbitul, ca dupa aia o sa va ia mai mult cititul postarii decat facutul retetei. Spor!

Puteti gasi reteta si pe siteul iCook.to

Nu uitati sa printati reteta, pentru mai tarziu ­čśë Sa aveti pofta!

Chec rapid cu banane si cacao

Timp de pregatire 10 minute

Timp de gatire 30 minute

Timp de racire 1 ora

 

Ingrediente

200 g unt gras, moale
2 oua
350 g faina
50 g zahar
2 banane coapte bine
2 linguri cacao neagra
1 lingurita cu praf de copt

 

Mog de pregatire

Faina se amesteca cu praful de copt.
Untul si zaharul se mixeaza bine. Se adauga ouale pe rand si se mixeaza dupa fiecare.
Se adauga bananele si se mixeaza. Se adauga faina si se mixeaza.
Trei sferturi din coca se pune intr-o tava de chec unsa bine cu unt. In restul de coca se amesteca cele doua linguri cu cacao. Se toarna si aceasta compozitie in tava, peste cea alba.
Tava se coace 20 – 30 de minute in cuptorul preincalzit, la 180 C (mediu).
Checul se lasa la racit in tava 10 minute, apoi se trece lama unui cutit de jur imprejur si se transfera pe un gratatr, unde se lasa sa se raceasca bine.
Checul se presara cu zahar pudra inainte de servire.

 

 

COMENTARII

Adauga comentarii