
Chec cu glazura de lamaie si migdale

Eu consider checul cea mai simpla si mai versatila prajitura. Sunt o multitudine de retete de chec si cred ca fiecare mama are una pe care o face iar si iar. Azi am folosit si eu o reteta usoara si ieftina, dar in final m-am jucat putin si a iesit un chec cu glazura de lamaie. Aceasta glazura (extrem de rapida de facut), innobileaza de altfel orice prajitura banala, iar daca adaugati si cateva migdale pentru o textura crocanta, prajitura voastra va fi vedeta.
Daca vreti si alte retete de chec, am mai facut in anii trecuti chec cu cafea si unt de arahide sau un foarte fin chec cu coniac
Chec cu glazura de lamaie si migdale
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de coacere: 25 minute
Timp de racire: 1-2 ore
Ingrediente pentru o tava de guguluf cu diametrul de 25 cm:
- 200 g unt gras moale + extra pentru uns tava
- 150 g zahar tos vanilat
- 5 oua
- 200 g faina
- 50 g cacao
- 100 g iaurt
- 2 lingurite cu praf de copt
- semintele de la o pastaie de vanilie
- 100 g migdale aurite in cuptor
Pentru glazura
- zeama de la o lamaie
- 150 g zahar pudra
- (optional) o picatura de colorant galben
Mod de pregatire:
Tava de guguluf se unge foarte bine cu unt. Cuptorul se incalzeste la 180 C.
Untul se mixeaza bine cu zaharul, apoi se adauga ouale pe rand mixand dupa fiecare. Se mixeaza si semintele de la pastaia de vanilie.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga jumatate in compozitie, apoi se amesteca doar pana ce este incorporata. Se mixeaza iaurtul, apoi restul de faina. 6 linguri din compozitie se pun intr-un castron separat si se amesteca cu cacaoa.
Trei sferturi din coca se pune in tava, apoi coca cu cacao, apoi restul de coca alba. Checul se coace la 180 C pentru 25 de minute, sau pana ce trece proba scobitorii.
Checul se lasa la racit in tava, pentru ca daca il scoateti cald e posibil sa se rupa si sa nu mai arate frumos. Cand e rece, cu ajutorul unui cutit si cu grija, se scoate pe o farfurie.
Glazura de lamaie: zeama de lamaie si picatura de colorant galben se pun in zaharul tos si se amesteca bine. Glazura se toarna peste chec si se lasa sa se intareasca.
Migdalele se taie in bucati mari si se presara peste glazura.
Alte retete de chec mai gasiti si la
Miha – Chec cu crema de mascarpone
Vio – Chec din albusuri cu fructe confiata
si chiar un chec Dukan (daca tineti dieta) la Edith
Adauga comentarii
Pentru a putea comenta trebuie sa fiti autentificat.
Ce frumos ti-a ieșit! Când caut dulciuri rapide,tot la chec mă duce gândul…am încercat și fără praf de copt dar nu a ieșit aerat..ori nu m-am priceput eu. Una peste altă și off-topic, am încercat pâinea ta cu maia și e excelență!