Chec cu coniac

Chec cu coniac. Acesta e cel de-al doilea dulce pe care l-am pregatit la sesiunea de cooking organizata de Electrolux la Kika. Este un chec care se face extrem de usor, dar care are o aroma deosebita datorata coniacului. Va sfatuiesc sa folositi un coniac de buna calitate, poate pe acela pe care il tineti ascuns in dulap pentru cazuri de depresie extrema :P, pentru ca el e cheia acestui desert. Puteti sa ungeti checul asta cu orice vreti: de la ciocolata topita la gem de caise, sau chiar dulceata de rosii ­čśŤ

Dupa cum va spuneam si la reteta anterioara, cand am facut fotografiile nu ma gandeam ca o sa le postez pe blog. Asa ca sa nu tineti seama de calitate lor. Incercati checul acesta cu toata increderea, pentru ca este foarte fin si aromat.

Chec cu coniac

Chec cu coniac

Ingrediente pentru o tava de chec

Cum se face:

  • Bate bine albusurile, cu un praf de sare
  • Amesteca zaharul cu untul moale, taiat cubulete, pana cand zaharul se topeste.
  • Adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare,
  • Adauga coniacul si zaharul vanilat. Amesteca.
  • Adauga faina. Amesteca bine. Toate operatiunile de pana acum pot fi facute cu mixerul.
  • Adauga albusurile. Cu o spatula incorporeaza-le usor, amestecand de jos in sus si invartind mereu castronul, ca sa nu se piarda din volum. Pune coca intr-o tava lunga de chec, pe care ai uns-o cu unt.
  • Coace 20- 25 minute la 180 C (in cuptorul incalzit).
COMENTARII

Adauga comentarii