06/02/2011

Cum sa tai un ananas

Ca sa fii sigura ca ananasul e copt si zemos, alege un fruct galben si mai moale cu frunze verzi (nu ingalbenite) Taie frunzele Taie ananasul in patru Ia fiecare bucata si cu un cutit mic si ascutit taie...
28/05/2010

Cum faci bezea din albusuri

Cum faci bezea din albusuri? Ca sa iasa bezeaua frumoasa trebuie sa ai grija de cateva lucruri Sa folosesti un castron de sticla/portelan/inox spalat si uscat foarte bine, ca sa nu ramana nici o urma de...
26/05/2010

Aluat pentru eclere si choux / Pate…

Reteta sigura de aluat pentru eclere si choux. Am facut aceste choux- uri pentru Daring Baker, exact dupa reteta data de Little Miss Cupcake. In primii ani de bucatareala, obisnuiam sa fac acest aluat...
16/05/2010

Zahar vanilat facut in casa si esenta…

Reteta de zahar vanilat facut in casa este foarte usoara si destul de rapida. Cea de Esenta de vanilie e la fel de usoara, dar dureaza cateva luni pana e gata. Oricum ar fi, eu va recomand sa le faceti...
02/05/2010

Brezarea (Brasing)

De multe ori am intalnit, mai ales in cartile de bucate scrise in engleza, acest termen : Brezare (brasing, in engleza). Am evitat sa-l folosesc in retetele pe care le-am scris, pentru ca ma gandeam ca...
20/04/2010

Sigilarea carnii

Sigilarea carnii se face pentru a pastra in interior sucurile delicioase. Pentru aceasta carnea se gateste la temperaturi inalte, repede, pana ce suprafata se caramelizeaza. Sigilarea se poate face prin...
20/04/2010

Stir fry

Stir fry este o tehnica prin care carnea si legumele sunt gatite, mai ales in tarile din Asia. Pe scurt, conditiile pentru a gati corect sunt se foloseste ulei cu temperatura de fum foarte mare: de alune...
20/04/2010

Cum tai un avocado

Acum cativa ani, cand am inceput sa mananc avocado, am avut acesta dilema: Cum tai un avocado ? Iata cum: Mai intai cu un cutit ascutit tai fructul de jur imprejur Rotesti una dintre jumatati la 90 de...
15/04/2010

Galuste de gris pentru supa

Cum se fac galuste de gris pentru supa sau papricas. 1. Pune la fiert apa cu sare sau supa. Oala trebuie sa fie destul de mare, pentru ca galustile se umfla cand sunt fierte. Cand lichidul a inceput sa...
03/04/2010

Ornamente de Pasti

  Ca ornamente de Pasti, anul acesta am facut si niste lumanarele din coji de oua. Cojile le-am pastrat de la ouale folosite pentru prajituri. Le-am spalat bine cu apa si detergent, apoi le-am vopsit...
17/03/2010

Supa clara – fond

Am observat ca a inceput sa fie „la moda” sa fii bio, eco sau organic. Eu mi-as dori din tot sufletul ca acest stil de viata sa fie imbratisat de noi toti nu pentru a fi in „trend”,...
12/01/2010

Blat de bezea

Acest blat de bezea se poate folosi in combinatie cu alte blaturi si cu diverse creme. Chiar daca pare complicat, nu este. Din cate am vazut eu atunci cand l-am facut trebuie sa aveti grija la doua tehnici:...
11/01/2010

Blat Genoise

Acest blat genoise nu contine nici un fel de elevatori chimici (praf de copt sau bicarbonat). El creste la copt numai de la ouale mixate foarte bine. De aceea cand se incorporeza celelalte ingrediente...
04/01/2010

Garnitura de orez simplu

Ingrediente: 1 cana mare (de ceai) de orez Basmati (cu bobul lung) 2 cani apa 2 linguri ulei Optional: diferite condimentele, dupa gust (chimen, coriandru, sofran, curcuma, cardamom, s.a.) sare dupa gust...