Carti citite in 2013 – Topul meu

Postarea de azi e putin diferita de celelalte. Pana acum nu am impartasit cu voi cealalta pasiune a mea: cartile. Dar de data asta m-am hotarat sa particip si eu la provocarea lansata de Chinezu aka Cristian China Birta, care vrea sa creeze Biblioteca Bloggerului Roman.

In anul 2013 am citit ceva carti. Nu stiu cate, pentru ca n-am stat sa le numar. De asemenea nu-mi mai aduc aminte daca pe unele le-am citit la sfarsitul lui 2012 sau la inceputul lui 2013. Pe unele carti le-am citit, dar nu mi-au placut, asa ca nu vreau sa vi le recomand (de exemplu ciclul Jocurile Foamei). In final, dupa ce m-am gandit si razgandit, m-am hotarat sa scriu doar un Top 5. Restul pana la 10 nu merita citite. Poate Viata lui Pi ar fi trebuit sa fie pe locul 6, dar mie personal nu mi s-a parut atat de extraordinara cum zice toata lumea nu va luati dupa mine, ca mie nici cartile lui Coelho nu mi-au spus nimic nou si interesant

Later edit: Citind acum topul, observ ca preferintele mele de anul trecut s-au asezat in zona SF – Fantasy. Promit ca in 2014 sa mai ies din genul asta 😉

Asta-i topul meu:

 1. „Jocul lui Ender” de Orson Scott Card (Am citi cartea cu mult inainte de a aparea filmul. Cartea este mult, dar mult mai buna. Si daca incepeti seria, eu zic sa mergeti mai departe si sa incercati  Vorbitor in numele mortilor si Xenocide. Dupa astea m-am oprit, cu toate ca seria are 8 volume)
 2. „Old Man’s War” de John Scalzi (am scris titlul in engleza, pentru ca asa am citit-o)
 3. „Dansul Dragonilor” de George R.R. Martin
 4. „Povestiri de psihoterapie romaneasca: 19 Cazuri Inedite” coordonata de V.D. Zamfirescu
 5. „Shadowfever” de Karen Marie Moning (de fapt e draguta toata seria Fever. Mie mi-a placut cum evolueaza personajul principal feminin) Si daca e sa ma gandesc, la egalitate pe locul 5 ar trebui sa fie „Hyperion” de Dan Simmons

Care e topul tau?

COMENTARII
  Sabrina
  30 Jan 2014
  9:41pm

  1. Irvin Yalom – problema Spinoza
  2. Margaret Atwood – femeia-oracol
  3. J.K. Rowling – Moarte subita
  4. Doris Lessing – Povestea unei supravietuitoare
  5. Jasper Fforde – Cazul Jane Eyre

  Corina Ureche
  30 Jan 2014
  9:46pm

  Nici pe mine nu m-a impresionat Coelho, chiar deloc. Viata lui Pi n-am citit-o, dar filmul mi-a placut mult si de cand l-am vazut tot citesc si cartea…mda.
  Numarul 4 trebuie sa il investighez, n-am mai citit demult literatura cu si despre psihoterapie.

  ulman mihaela
  30 Jan 2014
  11:04pm

  E interesant topul tau Brindusa. Te citesc cu placere si de aia am fost curioasa sa vad topul. Pot sa-ti recomand citeva carti daca doresti. Ai citit ceva de Haruki Murakami? Vreau sa-ti recomand sa citesti cartile lui Schmitt Eric-Emmanuel si as propune sa incepi cu Cea mai frumoasa carte din lume.
  As dori sa-ti recomand cartea iranianului Parinoush Saniee Tatal celuilalt copil. Dupa ce vei citi aceste carti vei avea alta ordine in lista prioritati. Top 5 darimat. Si stiu ce spun fiindca lucrez intr-o biblioteca si asta e pasiunea mea a doua, ca si a ta.

  Claudia
  31 Jan 2014
  9:41am

  De cand tot zic ca citesc Orson Scott Card si nu mai apuc. Poate faptul ca il recomanzi si tu o sa ma mobilizeze 🙂
  „Jocurile foamei” nu am citit-o dar e ceva care ma face sa nu imi vina sa o citesc. Asa ca merg si aici pe mana ta si nu cred ca ma gandesc sa o incerc desi se tot vorbeste despre ea.

  1Q84 de Haruki MurakamiCooking with my soul
  11 Feb 2014
  7:01am

  […] mai buna pentru suflet decat o carte? Pe langa gatit eu mai si citesc (dupa cum va povesteam aici), asa ca m-am gandit sa creez o noua categorie pe blog : De citit. Aici veti gasi parerile mele […]

Adauga comentarii