Cannelloni cu sos ragu

 

Urata zi lunea! Sunt mai mult ca sigura ca sunteti de acord cu mine. Lunea dimineata parca e mai intunecata si mohorata ca de obicei, asa ca incerc sa o inveselesc cumva. Sa-mi spuneti voi daca am reusit ­čśë ┬áAzi mancam cele mai bune paste umplute: cannelloni cu sos ragu. Au pastele astea inauntru cel mai aromat si gustos sos de carne. Cu pancetta, oregano, busuioc si vin rosu. ┬áNu ma credeti ca-i bun? Ia incercati voi reteta si o sa mai vedem.

Eu am gatit aceste cannelloni la super meseriasul cuptor de la Electrolux, Combi steam, la programul aer cald + abur fierbinte. Daca va ganditi sa va modernizati bucataria, neaparat sa-l luati si pe el in calcul. Are atatea functii si optiuni, ca o sa va usureze munca in mod considerabil. Daca nu, puteti face reteta la orice alt cuptor.

Si nu uitati ca aceasta reteta poate fi printata sau poate fi salvata pentru mai tarziu. Enjoy ­čÖé

Cannelloni cu sos ragu

 

Ingrediente

50 g cannelloni (6 bucati)
150 g carne de vita tocata
30 g pancetta
50 ml vin rosu sec
1/3 ceapa, tocata marunt
1/2 lingura cu morcov ras
┬Ż lingura cu telina rasa
3 linguri ulei de masline extravirgin
┬Ż lingurita oregano uscat
1 ramurica busuioc
300 ml passata de rosii
1/2 lingura faina
200 ml lapte rece.
┬╝ lingurita nucsoara
50 g parmezan, ras
Sare, piper dupa gust

 

Mod de pregatire

Pentru sosul ragu, intr-o tigaie incapatoare incalzeste putin ulei. Soteaza ceapa 2 minute la foc mic. Adauga morcovul si telina. Soteaza 3 minute, la foc mic. Adauga pancetta taiata marunt si caleste-o 2 minute. Adauga carnea tocata si las-o la foc mediu, amestecand din cand in cand pana se aureste putin. Adauga vinul, amesteca si lasa pana ce acesta se evapora. Adauga oregano, passata de rosii si putina sare. Amesteca si lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute. Daca sosul scade prea mult, mai adauga cate putina apa. In final pune busuiocul rupt in bucati mici. Potriveste de sare si piper si lasa sosul ragu la racit.
Pentru sosul bechamel, incalzeste restul de ulei intr-o tigaita, pune faina si amesteca la foc mic pana ce tot uleiul a fost absorbit (cam 1/2 minut). Adauga cate putin lapte, amestecand incontinuu ca sa nu se faca cocoloase. In final trebuie sa rezulte un sos fin. Daca sosul are si cocoloase, se trece printr-o sita fina. In sosul bechamel se adauga nucsoara si putina sare.
Pe fundul unei tavi termorezistente se pun doua linguri de sos bechamel. Se umplu tuburile de cannelloni cu sosul ragu si se pun unul langa altul in tava. Deasupra se toarna restul de sos bechamel si se presara parmezanul. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 C, pentru 40 de minute.

 

COMENTARII

Adauga comentarii