Camembert la cuptor si paine cu usturoi verde

Imi doresc sa mananc camembert la cuptor de o groaza de vreme. N-am facut-o pana acum pentru ca mi se tot parea ca este cam scumpa. Dar in weekend n-am avut scapare: mi s-a aratat bucata asta de branza la reducere, asa ca sambata dimineata era la mine in cuptor.

Bineinteles, inainte de a o gati am analizat problema in amanunt; cum sa obtin cel mai cremos si mai aromat camembert la cuptor? Iata ce am aflat: ideea cum ca tinut mai mult in cuptor devine mai cremos e falsa. Timpul optim e de 15 – 20 de minute. Daca il depasiti, riscati ca branza sa se intoarca la starea initiala (solida si tare) si nu o mai puteti refolosi. Pentru aromatizare se folosesc in general usturoiul si alte plante aromatice (cel mai des rozmarinul). Pentru ca aromele sa intre mai bine in camembert, fie ii  taiati capacul de la inceput, fie faceti mici gauri in el si acolo puneti usturoiul. Si ultimul sfat: daca camembertul nu vine deja pus intr-o cutie de lemn, ci in una de plastic sau carton, scoteti-l din acel ambalaj impropriu coacerii in cuptor si puneti-l intr-un castronel sau intr-o craticioara. Nu-l coaceti direct pe tava, pentru ca se va lasa si va trebui sa-l alergati apoi prin toata tava ca sa-l convingeti sa se urce pe painea prajita 😉 

Si daca tot am vorbit de paine, la bunaciunea asta de camembert la cuptor cel mai bine e sa asociati o paine de casa cu maia, pe care sa o prajiti si sa o frecati cu putin usturoi. Combinatia ideala!

Si acum reteta, care va fi gata cat ai zice … camembert 😉

Camembert la cuptor si paine cu usturoi verde

Timp de pregatire: 5 min

Timp de gatire: 15 min

Ingrediente:

1 bucata rotunda de camembert
1-2 fire de usturoi verde
cateva frunze de oregano verde
putin ulei de masline extravirgin
4 felii de paine de casa

 

Mod de pregatire:

Incalziti cuptorul la 180 C.
Usturoiul se taie rondele nu foarte subtiri.
Daca ati cumparat camembertul intr-o cutie de lemn, scoateti-l din hartie sau plasticul in care e pus si bagati-l la loc in cutie. Daca nu, puneti-l intr-un castron metalic sau intr-o craticioara de dimensiuni potrivite.
Cu un cutit scobiti mici gauri in crusta de deasupra, in care puneti rondele de usturoi si frunze de oregano. Stropiti camembertul cu putin ulei de masline extravirgin si puneti-l la cuptor pentru 15 minute.
In acest timp prajiti feliile de paine si frecati-le cu usturoi.
Cand scoateti camembertul din cuptor, trebuie sa fie moale si cremos in mijloc. Intindeti-l pe feliile de paine prajita.

 

COMENTARII

Adauga comentarii