Burek cu branza si marar

 

Placinta e un bun international. E asa de versatila, ca poti pune in cutele ei orice iti spune imaginatia. Mai nou am descoperit ca si foile de placinta sunt de multe feluri. Am facut placinta cu foi cumparate, dar acestea nu-mi plac pentru ca se usuca repede si devin foarte casante. Am facut foi de placinta de casa, care sunt mult mai bune, dar eu n-am rabdare sa le intind subtiri ca panza de paianjen. Norocul mi-a suras cand am descoperit ca micul magazin de langa casa vinde foi yufka. Acestea sunt foi de placinta turcesti si au forma rotunda. sunt subtiri si nu se usuca prea tare la copt. Prin urmare azi le-am folosit ca sa fac un burek cu branza si marar.

Burek cu branza si marar

 

Timp de pregatire: 15 minute

Timp de coacere: 20 minute

Ingrediente pentru tava 20 x 25 cm

  • 2 foi yufka (foi de placinta turcesti)
  • 200 g branza de vaci
  • 100 g branza telemea (sau orice branza sarata)
  • 2 oua
  • 100 ml smantana grasa
  • 100 ml ulei de masline extravirgin
  • 1 legatura marar
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lingura cu seminte de susan negru

 

Mod de preparare:

Unul dintre oua se separa, iar galbenusul se pastreaza pentru mai tarziu.
Branza sarata se rupe / taie in bucati mici. Se pune intr-un robot de bucatarie impreuna cu branza dulce, un ou si albusul, smantana. Se mixeaza bine pana rezulta o pasta. Se gusta si daca mai e nevoie se adauga sare. Se adauga de asemenea piper si marar rupt in bucati mici. Se mixeaza din nou pana ce rezulta o pasta gustoasa.
Fiecare foaie yufka (care e circulara) se taie in patru. Sferturile se pun unul peste celalalt si se acopera cu un prosop de bucatarie ca sa nu se usuce.
Fiecare sfert de foaie se unge (cu ajutorul unei pensule) cu putin ulei , apoi cu pasta de branza. Se ruleaza de la baza mare catre varf, apoi cilindrul obtinut se ruleaza din nou, ca un trandafir.Placintelele se pun in tava, una langa cealalta. Se ung cu putin ulei si cu galbenus de ou. Se presara cu susan negru

 

Tava se coace 20 minute in cuptorul incins, pana ce placinta se aureste. Acest burek cu branza si marar se poate manca atat cald, cat si rece.

COMENTARII
    Mihaela
    18 Jun 2017
    2:06pm

    Foarte bune retetele, recunosc, pana acum nu am intrat pe acest blog.
    Referitor la foile de placinta facute in casa, un amanunt cred ca poate face diferenta de calitate. Atunci cand se intind in foaie subtire, se pune amidon alimentar si nu faina. Se intind usor, ies subtiri si foarte fine.Eu le-am incercat la baklava, si rezultatul a fost foarte bun.

Adauga comentarii