Bulz romanesc

Bulz romanesc

Pentru azi v-am facut o mancare depe la noi: Bulz romanesc. Stiu ca nu vedeti prea des asa ceva la mine pe blog , dar de data asta raspund cu mare drag provocarii din aceasta luna pentru „Dulce Romanie”. Asta pentru ca in curand va fi 1 Decembrie si vreau sa sarbatoresc si eu ziua Romaniei. Alaturi de toti bloggeri care s-au alaturat chemarii Mihaelei. Pe 1 decembrie o sa vedeti pe blogul ei parada retetelor romanesti, modul in care am ales noi sa ne amintim de tara in care ne-am nascut. Si pe care unii inca o mai iubesc ­čÖé

Pentru ca bulzul sa iasa bun, trebuie musai sa folositi branza de burduf de buna calitate, din aia care se pastreaza in stomacul oilor, nu in pungi de plastic ­čÖé

Bulz romanesc

Ingrediente

  • 300 g malai
  • 150 g branza de burduf
  • sare dupa gust

Cum se face:

  • din malai se face o mamaliga tare. Pentru asta se fierb 500 ml de apa cu putina sare. Inainte de a incepe fiertul, se pune jumatate de malai si se amesteca. Se fierbe 10 minute, apoi se adauga restul de malai. Amesteca bine ca sa nu se formeze cocoloase si mai fierbe cateva minute Varsa mamaliga pe o farfurie, ca sa se raceasca.
  • Cand mamaliga e racita putin (nu de tot, pentru ca daca e rece nu se topeste bine branza) se ia o bucata si se intinde putin in palma. In mijloc se pune o bucata cat mai mare de branza si se face o bila din mamaliga. Se pune pe o tava si se continua pana ce se termina mamaliga si branza.
  • Tava se pune in cuptor si se lasa pana ce mamaliga se aureste.
  • Bulzul se manaca cald, cu ceapa si slana.

Pofta buna!

COMENTARII
    Disturbingly Delicious
    29 Nov 2012
    8:51am

    Imi place bunatatea asta de-ai facut-o tu aici! Intr-adevar, branza-i totul. De obicei cand fac si eu, scap si cateva cuburi de sunculitza afumata printre branzica. Frumoasa prezentare. Tipic romaneasca ­čśë

Adauga comentarii