Bulgari de zapada

Alti biscuiti pentru Craciun. De data asta fara ou. Arata ca niste bulgari de zapada, de unde si numele. Sunt fragezi si se topesc in gura. Acesti biscuiti sunt dulciuri traditionale pentru nuntile din Mexic.

Bulgari de zapada

Ingrediente

  • 225 g unt, moale
  • 80 g + 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
  • 300 g faina 000
  • un praf de sare
  • 100 g alune de padure, prajite uscat, tocate mare
  • fructe confiate

Mod de pregatire:

  1. Amesteca untul cu 80 g zahar si vanilie pana ce devin o crema omogena si pufoasa
  2. Adauga sarea si 250 g faina si amesteca. Daca se formeaza o pasta care nu se lipeste de maini, nu mai trebuie adaugat si restul de faina. Da e prea moale coca, adauga cate o lingura de faina (din cele 50 g ramase) pana ce devine nelipicioasa.
  3. Aduga alunele si amesteca-le bine
  4. Pune in frigider 1-2 ore
  5. Incalzeste cuptorul la 190 C (tare)
  6. Din coca fa bilute in mijlocul carora pune bucati de fructe confiate.
  7. Coace 8- 10 minute. Ai grija sa ramana albe
  8. Raceste-le putin, apoi da-le prin zaharul ramas.
COMENTARII

Adauga comentarii