Budinca de tapioca cu lapte si visine

Ceva dulce racoros, fara a fi nevoie de cuptor. Asa e budinca de tapioca. Asta are garnitura de visine. Eu am folosit visinele cu zahar ramase de la siropul de visine. Pe care le-am facut gem. Se pot folosi orice fructe de sezon, chiar si proapete. Sau fulgi de cocos. Sau fructe din compot. Este o reteta foarte versatila si se poate adapta gusturilor voastre. De asemenea in loc de lapte de vaca se poate folosi lapte vegetal pentru cei care au o dieta vegana.

Budinca de tapioca cu lapte si visine

Timp de pregatire 10 minute

Timp de gatire 30 minute

Timp de racire cateva ore

Ingrediente pentru 6 persoane

Pentru budinca

  • 100 g (1/2 cana) perle de tapioca
  • 250 ml (1 cana) apa
  • 1 pastaie de vanilie
  • 500ml (2 cani) lapte
  • 50 g zahar tos

Pentru gemul de visine

  • 200 g visine fara samburi
  • 100 g zahar tos

Mod de pregatire

Tapioca si apa se fierb la foc mic pana ce e absorbita, cam 5 minute. Apoi acesta compozitie se strecoara si perlele de tapioca se spala bine. Asta pentru a elimina excesul de amidon. Am incercat si fara a spala tapioca, dar budinca mi s-a parut ca devine prea gumoasa.

Peste tapoca se adauga laptele, semintele de vanilie si teaca de vanilie. Se fierb la foc mic 10 minute, amestecand din cand in cand. Se scoate teaca de la pastaia de vanilie, se adauga zaharul si budinca se mai fierbe 5 minute. Pastaia se spala si dupa ce e uscata se poate folosi pentru a aromatiza zaharul. 

Budinca de tapioca se toarna in pahare si se lasa la racit.

Visinele si zaharul se pun intr-o craticioara si se fierb la foc mic pana ce devin un gem. Cam 15 minute. Gemul se toarna peste budinca de tapioca si se lasa la racit. Se poate pastra in frigider 2-3 zile.

 

COMENTARII

Adauga comentarii