Budinca de ciocolata

Prajitura asta e o sarbatoare  pentru toti chocoholicii din lume. Asa mi-a spus baiatul meu, care ar manca ciocolata pe paine. Prin urmare, nu ezitati sa faceti aceasta budinca de ciocolata, pentru ca e tare simpla si usoara. Si nimeni n-o s-o refuze 😛

 

Budinca de ciocolata

Ingrediente pentru 4 portii:

  •  200 g unt moale + 1 lingura, pt uns formele
  • 400 g ciocolata amaruie 55%
  • 3 oua mari
  • 3 linguri zahar tos + 1 lingura pt pudrat formele
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingura nuca/alune coapte, macinate nu foarte fin

Mod de preparare:

  •  Incalzeste cuptorul la 180C.
  • Pregateste 4 vase mici, care pot fi puse in cuptor (cani sau vase ramekin): unge-le bine cu unt, afoi tapeteaza cu zahar tos.
  • Topeste ciocolata intr-un castron incapator, la baia de aburi. Adauga untul in ciocolata fierbinte, lasa-l cateva minute sa se topeasca si amesteca bine, pana se omogenizeaza. Lasa la racit.
  • Mixeaza ouale si zaharul, cam 3 minute, pana se albesc. Adauga in ele amidonul si nuca, amesteca repede. Adauga ciocolata complet racita.
  • Imparte compozitia in cele 4 vase si pune-le in cuptor cam 10- 12 minute.
  • Budinca de ciocolata se mananca direct din vase, fie calda cu putina ingheteta, fie rece.
Budinca de ciocolata
COMENTARII

Adauga comentarii