Brownie cu mascarpone

Brownie (sau asa cum le zicem noi, negresele) sunt printre cele mai apreciate prajituri. Am gasit multe retete, dar tare mult mi-a placut cea a Catalinei, pe care am si facut-o si in trecut.
Reteta de azi a aparut din necesitatea de a folosi cumva cele doua cutii de mascarpone pe care le aveam in frigider. Am pus mascarpone in prajitura propriu-zisa, iar asta a facut-o cremoasa si fara textura spongioasa. Deasupra e un ganache din mascarpone putin mai dens, asa ca prajitura se poate taia foarte usor. Toata ciocolatosenia asta a fost terminata cu un sos dulce-acrisor de fructe de padure.

Brownies cu mascarpone

Brownie cu mascarpone

Ingrediente pentru o tava de 40 cm x 25 cm

  • 400 g unt
  • 160 g ciocolata amaruie
  • 300 g zahar
  • 75 g cacao
  • 250 g mascarpone
  • 6 oua la temperatura camerei
  • 150 g faina

Ganache

150 g ciocolata amaruie
250 g mascarpone
2 linguri zahar pudra

Mod de pregatire:

  • Topeste untul si ciocolata la baia de aburi. Ai grija sa nu intre apa in crema. Amesteca bine cu un tel in forma de para, pana ce se omogenizeaza si nu mai ramane nici o bucata de ciocolata netopita. Adauga zaharul si cacaoa, amesteca pana se topeste putin. Lasa amestecul sa se raceasca putin.
  • Incalzeste cuptorul la 180 C
  • Adauga mascarpone si mixeaza la viteza mica. Adauga ouale unul cate unul, mixand dupa fiecare. Adauga si faina. Omogenizeaza.
  • Toarna coca in tava unsa cu unt. Coace brownies 30 de minute (sau pana ce trece proba scobitorii) la 180 C. Scoate prajitura din cuptor.
  • Imediat se face crema ganache: mascarpone si zaharul pudra se incalzesc si in ele se pune ciocolata rupta bucati mici. Cand crema e omogenizata bine, se intinde peste prajitura. Se lasa la racit pana a doua zi.

 

COMENTARII

Adauga comentarii