Brownie cu bezele

 Dupa multi ani de cercetari si experimente, iata ca am reusit sa aflu! Prajitura care mie imi place cel mai mult e negresa. Dar nu aia pe care o stim cu totii de la mama sau bunica, ci aia americana. Adica brownie. Si cu cat e mai decadenta, cu atat imi place mai mult. Sa fie cu multa ciocolata, cu mult unt, ce daca are multe calorii? Mananci o bucatica, nu mai mult. Dar stii ca papilele tale gustative o sa-ti multumeasca. Pentru ca imi place atat de tare, am incercat s-o diversific si sa-i adaug ingrediente care s-o faca si mai buna. Asa a aparut celebra reteta brownie cu mascarpone. Iar azi va prezint noua brownie cu bezele. Am gasit la magazinul Lidl (de care stiti ca eu sunt dependenta) niste bezele mici, invelite in ciocolata. Inauntru sunt mai mult o spuma, care la copt se comporta foarte bine. In prajitura asta, pentru ca nu sunt tinute prea mult in cuptor, bezelele astea raman la fel de spumoase. Gustul si textura lor se potriveste foarte bine cu restul prajiturii. In final totul e cremos si cu gust intens de ciocolata. Asta e reteta fericirii 🙂 Numai buna sa o puneti pe masa de Craciun. 

Brownie cu bezele

Nu uitati ca puteti printa reteta sau o puteti pastra pentru mai tarziu 🙂

Brownie cu bezele

Timp de pregatire: 20 minute

Timp de coacere: 20 minute

Ingrediente pentru tava de 25 cm x 25 cm

  • 400 g ciocolata amaruie 55% cacao
  • 300 g unt
  • 5 oua
  • 50 g cacao
  • 100 g faina
  • 120 g zahar
  • 20 bezele (marshmallows)

 

Mod de pregatire:
Pe fundul tavii se pune hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 180 C.
Ciocolata se rupe bucati si se pune impreuna cu untul (taiat cubulete) intr-un castron mai mare. Castronul se pune deasupra unui vas in care fierbe apa. Se lasa 5 minute. Se amesteca cu un tel, pana ce ciocolata si untul s-au topit si au format o crema omogena. Se lasa la racit.
Faina se amesteca bine cu cacaoa.
Ouale se mixeaza bine cu zaharul, pana ce se topeste (10 minute). Se adauga peste crema de ciocolata si se omogenizeaza bine. Se adauga ingredientele uscate si se amesteca bine cu o paleta.
Se pune 1/2 din compozitie in tava. Deasupra se pun bezelele, care se acopera cu restul de compozitie. Prajitura se coace 20 de minute la 180 C. Chiar daca vi se pare necoapta, nu o lasati mai mult de 25 de minute in cuptor, pentru ca se va usca si nu va mai fi cremoasa.
Negresa se lasa la racit inainte de a o manca.

 Brownies cu bezele

COMENTARII

Adauga comentarii