Biscuiti sarati din faina de naut, cu za’atar

Dupa ce zilele trecute am experimentat cu faina de orez, azi vreau sa va arat ce minunatii se pot face din faina de naut. Eu am copt biscuti sarati, dar atat de gustosi au iesit incat am de gand sa mai folosesc faina asta si la altele.

Inainte de toate, ca sa nu spuneti ca n-aveti de unde lua aceste fainuri, sa stiti ca se gasesc la orice magazin naturist. Sau chiar in supermarketuri, sau la magazinele arabesti. Le puteti gasi si online, oferta e foarte mare.

Za’atar este un amestec de condimente foarte aromat care poate fi facut in casa, sau poate fi cumparat. El contine ca ingrediente principale oregano, sumac, susan, cimbru. Bineinteles, se mai pot adauga si altele. Ierburile se pun in proportii egale si se piseaza putin intr-un mojar. Apoi se amesteca cu semintele de susan aurite putin. Foarte simplu si foarte gustos.

Sa incercati neaparat biscuitii, pentru ca sunt tare gustosi. Si nu uitati ca puteti printa reteta, ca sa o faceti cand aveti timp liber 🙂

Biscuiti sarati din faina de naut

 Biscuiti sarati din faina de naut, cu za’atar

 

Timp de pregatire: 20 min

Timp de gatire: 20 min

 

Ingrediente

  • 250 g faina de naut
  • 100 ml apa calda
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • 1/2 lingurita sare
  • za’atar – cateva linguri
  • sare maldon

 

Mod de pregatire:

  • Se amesteca faina de naut, sarea si praful de copt. Se adauga uleiul si se amesteca bine in faina. Se adauga 3/4 din apa si se formeaza o coca. Daca e prea tare se mai adauga cate putina apa, pana ce se formeaza o bila de coca care nu se mai faramiteazaa.
  • Coca se framanta 5 minute, apoi se lasa sa se odihneasca 10 minute invelita in folie de plastic. In acest timp se incalzeste cuptorul la 180 C.
  • Coca se imparte in doua. Fiecare se intinde putin, se presara bine cu za’atar, apoi se mai intinde, in asa fel incat acestea sa intre bine in coca. Daca vi se pare coca prea lipicoasa, se poate pune o bucata de hartie de copt deasupra si peste ea puteti sa intindeti cu sucitorul.
  • Se taie coca in forma de biscuiti, apoi se pun in tava de aragaz (pe hartie de copt). Biscuitii se ung cu putin ulei de masline si se presara cu sare Maldon.
  • Acesti biscuiti sarati se coc 15- 20 de minute la 180 C, pana devin crocanti si aurii.
  • Biscuitii se pot manca alaturi de salata de patrunjel sau cu crema de naut hummus

Biscuiti sarati din faina de naut

sursa
COMENTARII

Adauga comentarii