Biscuiti fragezi cu nucsoara

Si de acum, Mosul poate sa vina! Noi avem cu ce sa-l intampinam. Biscuiti fragezi cu nucsoara dupa reteta bunicii.

Biscuiti fragezi cu nucsoara

Ingrediente:

  • 200 g unt rece, taiat cubulete
  • 400 g faina
  • 100 g migdale fara coaja, facute faina
  • 1 ou
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie homemade
  • 1 lingurita nucsoara macinata

 

Mod de pregatire

  •  Intr-un castron mare pune untul, faina, faina de migdale si zaharul pudra. Amesteca-le frecandu-le intre maini, pana devin ca un nisip. Adauga oul si amesteca usor pana ce se formeaza coca. Daca nu se leaga ingredientele, adauga o lingura cu lapte. Daca coca e prea moale adauga putina faina. Oricum, coca asta nu trebuie framantata sau amestecata prea mult, pentru ca biscuitii nu ar mai fi fragezi.Inveleste coca in folie de plastic si pune-o in frigider pentru o ora.
  • Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune hartie de copt in tava de aragaz. Intinde jumatate de coca in foaie subtire, cealalta jumatate las-o in frigider pana o folosesti. Cu ajutorul formelor taie biscuiti si pune-i in tava unul langa celalalt. Cand ai terminat, pune tava la copt pentru 10 minute. Continua pana ce ai terminat coca. Raceste biscuitii complet inainte de a-i orna/
  • Acesti biscuiti fragezi se orneaza cu glazura regala: 2 albusuri, 2 linguri zeama de lamaie, 350- 400 g zahar pudra (in functie de consistenta dorita), putin colorant alimentar

Dedic aceasta reteta provocarii mele dragi :))) Pentru „Dulce Roamanie”.

COMENTARII
    Adela Zilahi
    19 Dec 2011
    8:08pm

    Foarte frumosi!! Foarte colorati! Numai bunatati pentru mosulica!
    Ps. tocmai am trimis mail, sper ca a ajuns!!
    pupicei si o seara placuta!

Adauga comentarii