Biscuiti cu unt de arahide

Reteta de biscuiti cu unt de arahide vine din America, unde arahidele se cultiva destul de mult. Stiu ca pe la ei acest unt se mananca pur si simplu pe paine cu gem, dar mie nu-mi place in astfel de combinatii. Asta nu inseamna ca imi lipseste din casa untul de arahide. Obisnuiesc sa pun cate o lingura din el la orice biscuiti, carora le da un gust deosebit de bun. De data asta, pentru ca mai aveam vreo jumatate de borcan, m-am hotarat sa fie ingredientul principal. Si uite asa au aparut acesti biscuiti cu unt de arahide. Sunt foarte usor de facut si la fel de usor de mancat. De un lucru sa aveti grija: se ard destul de repede, asa ca nu-i lasati foarte mult in cuptor.

Biscuiti cu unt de arahide

 

Timp de pregatire: 15 minute

Timp de gatire: 15 minute

 

Ingrediente pentru 25 – 30 bucati:

  • 100 g unt
  • 200 g unt de arahide
  • 75 g zahar brun
  • 50 g zahar tos
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 150 g faina
  • optional: o pastaie de vanilie

Mod de pregatire:

Se mixeaza bine untul, untul de arahide, semintele din pastaia de vanilie si ambele tipuri de zahar. Se adauga oul si se mixeaza. Se adauga praful de copt si faina. Se mixeaza pana cand se formeaza o coca.
Se fac bilute mici din coca, acestea se pun in tava de aragaz acoperita cu hartie, apoi se preseaza putin cu o furculita.
Biscuitii cu unt de arahide se coc 15 minute, la 180 C, cu grija sa nu se arda.

COMENTARII

Adauga comentarii