Biscuiti cu tahini si ciocolata fara faina

Am vazut acesti biscuiti cu tahini si ciocolata pe Instagram, in pagina de food a ziarului The Telegraph. Mi-au placut in primul rand pentru ca sunt cu tahini, si aratau dragalasi cu semintele alea de susan presarate deasupra. Scrisesem reteta in caiet, dar nu am fost atenta prea mult la tot ce continea. M-am asigurat ca am in casa si unt de arahide, apoi m-am apucat sa ii fac. Am fost uimita sa vad ca faina nu era printre ingrediente. Nu se poate asa ceva, mi-am zis. Exista biscuiti fara oua sau fara unt, dar fara faina … cum capata consistenta? Am mai citit o data reteta originala si intr-adevar, faina nu era acolo. Cu inima indoita am continuat. Si bine am facut. Coca s-a legat destul de bine si s-au copt frumos. La gust nici nu iti dai seama ca nu au faina, sunt moi si destul de pufosi.

In reteta originala se pune sirop de artar in acesti biscuiti cu tahini si ciocoata. Eu am folosit miere si cred ca asta e motivul pentru care au iesit cam bronzati. Si zic eu ca trebuia sa ii fac mai mici, adica sa pun cate o lingurita de compozitie (nu o lingura cum scrie in reteta originala). Data viitoare asa o sa ii fac.

Alt desert fara gluten e si aceasta aromata crema de zmeura sau insulele plutitoare (lapte de pasare)

 

Biscuiti cu tahini si ciocolata, fara faina

Timp de pregatire 10 minute

Timp de coacere 10 – 15 minute

Ingrediente pentru 16 biscuiti mai mari

  • 2 oua
  • 2 lingurite cu praf de copt
  • 4 linguri cu miere (sirop de artar in original)
  • 1 pastaie de vanilie, semintele
  • 150 g tahini
  • 110 g unt de arahide (sau din alte alune)
  • 100 g ciocolata neagra, taiata mic
  • putina sare
  • 30 g susan + 10 g pentru ornat

Mod de pregatire

Mai intai se pune hartie de copt pe o tava mare si se incalzeste cuptorul la 180 C.
Ouale se mixeaza , apoi se adauga mierea, semintele de vanilie si praful de copt. Se mixeaza si acestea.
Mixeaza inauntru tahini si untul de arahide. Vei vedea ca deja amestecul capata consistenta.
Cu o paleta amesteca susanul si ciocolata tocata mic.

Cu o lingurita pune bulgari de compozitie in tava. Lasa putin loc intre ei, pentru ca se vor lasa putin. Presara-i cu putina sare si susan.

Biscuitii se coc 10 – 15 minute la 180 C, pana se intaresc putin. Ai grija sa nu se arda. Se lasa la racit pe un grilaj metalic.

COMENTARII

Adauga comentarii