Biscuiti cu portocale si ciocolata

Acestea sunt aromele preferate ale cumnatei mele. Si cum de Craciun mergem la ea, m-am gandit ca niste biscuiti cu portocale si ciocolata ar fi un cadou bun. Nu?

Ingrediente (pentru 3 tavi mari de aragaz):

  • 200 g unt moale
  • 150 g zahar tos alb
  • 100 g zahar brun
  • 3 oua
  • sucul de la 1/2 portocala
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 3 linguri cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 400 g faina
  • 100 g ciocolata neagra, taiata cuburi de 2-3 cm

Mod de pregatire Biscuiti cu portocale si ciocolata

Incalzeste cuptorul la 200 C (tare)
Pe o tava pune foaie de copt

Amesteca faina, cacaoa si praful de copt
Intr-un castron bate cu mixerul untul cu zaharul, pana ce se omogenizeaza (2-3minute)
Adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare.
Pune zeama si coaja de portocala. Amesteca.
Pune amestecul de faina. Amesteca.
Pune ciocolata. Amesteca cu o lingura.
Pune cu lingura in tava gramajoare de coca. Lasa intre ele 2-3 cm pentru ca vor creste putin.

10. Coace 15 minute la 180 C.
11. Biscuitii se pot pastra 2-3 saptamani in cutii inchise ermetic, cu foaie de copt intre ei.

Biscuiti cu portocale si ciocolata
COMENTARII
    maria mihalache
    23 Dec 2010
    1:06pm

    Fie ca Nasterea Domnului sa va lumineze sufletele si casa, sa aveti parte de sanatate, belsug si fericire!
    Craciun fericit!

Adauga comentarii