Biscuiti cu merisoare si iaurt

Nu stiu daca asta-i un defect sau o virtute :P, dar eu ma plictisesc repede. Mai ales de felurile de mancare. E posibil ca asta sa fie unul dintre motivele pentru care mi-am facut blog culinar. Am in minte tot felul de combinatii noi, pe care le testez pe subiectii cei mai nevinovati posibili: familia si prietenii. Si rezista, dragii de ei. De cele mai multe ori chiar le place (doar sotul e mai carcotas). Azi, in seria: ce mai mancam dimineata la cafea/lapte/ceai, am copt biscuiti cu merisoare. Am pus in ei si  iaurt, iar ingredientul acesta face ca biscuitii sa fie moi si aerati. Ca sa balansez putin aceasta textura, i-am presarat inainte de coacere cu fulgi de migdale. Nu am prajit migdalele, pentru ca oricum s-au aurit in cuptor. Pentru o aroma de caramel, in loc de zahar tos alb, am pus zahar brun. Cu cat e mai inchis la culoare, cu atat mai bun gustul. 

Si, sa nu uit, am gasit in concursul organizat de Bonduelle, o reteta de Cupcakes aperitiv cu broccoli si somon afumat, pe care as vrea s-o incerc cat de curand. Ce ziceti de ea?

Ca de obicei, puteti printa reteta 😉 Sa aveti pofta!

Biscuiti cu merisoare si iaurt

 

Ingrediente

200 g unt gras
150 g zahar brun
300 g faina
100 g iaurt
2 oua
1 lingurita praf ce copt
1 pastaie de vanilie
100 g merisoare uscate
fulgi de migdale

 

Mod de pregatire

Incalzeste cuptorul la 180 C (mediu) si pune hartie de copt pe doua tavi mari.
Amesteca bine faina cu praful de copt.
Mixeaza untul cu zaharul brun pana ce devin o crema (cam 5 minute). Adauga ouale si semintele din pastaia de vanilie, mixand dupa fiecare.
Adauga 1/2 din faina, iaurtul, apoi restul de faina, mixand dupa fiecare. Cu o lingura amesteca bine merisoarele in coca.
Cu o lingurita pune gramajoare de coca pe hartia de copt, la cativa cm departare (biscuitii se lasa putin in timpul coptului). Coace biscuitii 10 – 15 minute, in functie de cat de aurii iti plac.

COMENTARII
    Didi
    23 Feb 2014
    9:11am

    1. buni si prezentare frumoaaaaasa
    2. m-a amuzat textul
    3. idem problema. sotul canda am gatit salata de boeuf zice disperat: mai, sa o faci clasica, sa nu mai experimentezi :))). idem, el e conservator si carcotas, fiica este entuziasta la aproape orice gatesc nou
    4. ciudat ca n-a venit inca newsletter ca de obicei 🙁 . anuntul asta mi-a venit prin google+ . ce-o fi? te anunt daca nu apare nici azi newsletterul. de fapt, ma mai abonez o data

Adauga comentarii