Biscuiti cu maia si ierburi aromatice

Am inceput sa coc paine cu maia acum multi ani, cam 6 sa fie. La inceput din necesitate, pentru ca in Bucuresti rar gasesti o paine care poate fi mancata. Mai apoi m-am indragostit de procesul in sine, care ma linisteste si pare un fel de terapie. Prin urmare saptamanal imi ramane maia dupa prima hranire. Ar trebui sa o arunc, dar ma doare sufletul sa arunc mancare. Am cautat retete unde sa o pot folosi, si am gasit acesti biscuiti cu maia si ierburi aromatice la Deanna.

Sanatosi si gustosi. Mai ales daca ierburile aromatice sunt din gradina proprie. Sunt un fel de crackers, putin sarati, buni sa sustina o bere. Sau mai multe.

 

Biscuiti cu maia si ierburi aromatice

Timp de pregatire 10 min + 30 min

Timp de coacere 20 min

Ingrediente pentru 2 tavi

  • 250 g faina
  • 200 g maia
  • 4 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • 1/2 lingurita cu sare
  • ierburi aromatice (oregano, menta, busuioc, rozmarin)

Mod de pregatire

Ierburile aromatice se toaca. Apoi se amesteca cu toate celelalte ingrediente. Daca nu se formeaza o coca mai moale (asta se intampla daca maiaua are o hidratare mica) se mai adauga putina apa. Se framanata / amesteca pana ce se formeaza o coca uniforma si care nu ar trebui sa se lipeasca de maini pt ca are ulei. I se da o forma dreptunghiulara, se inveleste in folie de plastic si se lasa la rece in frigider pentru 30 minute ( se poate lasa pana la cateva ore).

Cuptorul se incalzeste la 180 C. Se taie hartia de copt in doua bucati de dimensiunea tavii de aragaz. Coca se taie in doua. Fiecare jumatate se intinde pe o hartie de copt, apoi se taie in biscuiti mici. Foaia se pune pe tava, iar biscuitii se intepa de 2- 3 ori cu furculita.

 

Biscuitii cu maia se coc la 180 C pentru 20 – 25 minute, pana devin aurii.

 

 

COMENTARII

Adauga comentarii