Biscuiti cu lamaie si ricotta

Pentru ca este duminica, v-am adus ceva dulce. Niste biscuiti cu lamaie care se fac foarte usor si sunt extrem de parfumati. Inedit in reteta asta e faptul ca branza ricotta se incorporeaza in coca. In felul acesta biscuitii capata o textura pufoasa si putin gumata. Nu sunt nici crocanti, nici tari, nici fragezi. Dar sunt tare buni la un ceai sau o cafea, la micul dejun.

Nu va recomand sa puneti in acesti biscuiti cu lamaie esenta cu acest gust. Coaja de la o lamaie e destul pentru a-i face parfumati. Si daca va e teama ca in coaja sunt substante chimice daunatoare, folositi lamai bio. Eu am cumparat de la Lidl. 

Biscuiti cu lamaie si ricotta

Nu uitati ca puteti printa reteta, sau o puteti salva pentru mai tarziu 😉

Biscuiti cu lamaie si ricotta

Timp de pregatire 15 minute

Timp de coacere 15 minute

Ingrediente

200 g unt
300 g zahar
3 oua
400 g faina
300 g ricotta (sau urda, sau branza de vaci grasa)
1 lingurita praf de copt
coja rasa de la 1 lamie bio
sucul de la 1/2 lamaie
un praf de sare
100 g ciocolata neagra

 

Mod de pregatire

Cuptorul se incalzeste la 180 C. Se pune hartie de copt in doua tavi mari de copt.
Amesteca bine faina cu praful de copt si sarea (ingredientele uscate).
Mixeaza untul cu zaharul 3 minute. Adauga ouale pe rand, mixand dupa fiecare.
Adauga branza, coaja de lamaie si sucul de lamaie. Mixeaza.
Adauga ingredientele uscate si mixeaza putin, pana se incorporeaza.
Cu o lingurita pune bilute de coca in tava, la 2 cm distanta una de alta.
Coace biscuitii 15 minute la 180 C (sau pana ce se auresc pe margini). Lasa biscuitii la racit.
Topeste ciocolata la baia de aburi si glazureaza jumatate din fiecare biscuit. Lasa biscuitii sa se usuce fie pe un gratar, fie pe hartie de copt.

COMENTARII

Adauga comentarii