Biscuiti cu ciocolata fistic si alune

Voi ce mai mancati la micul dejun? Acum ca sunt in vacanta si ma trezesc putin mai mult spre pranz, pentru mine micul dejun e cat se poate de frugal. Prefer sa fac ceva dulce (asa il pacalesc si pe fimiu sa nu-si mai puna cereale din alea pline de E-uri si zahar in lapte) si sa-l mananc alaturi de cafeaua neindulcita. Saptamana aceasta a fost randul unor biscuiti cu multa ciocolata amaruie si doua tipuri de alune. Adica biscuiti cu ciocolata fistic si alune. Eu am lasat ceva mai mult biscuitii in cuptor, asa ca au iesit putin mai tari, numai buni de inmuiat in cafea ­čÖé Dar, daca ii lasati doar 10 minute in cuptor, o sa aveti niste biscuiti moi si pufosi. Fiecare cu preferatul lui ­čśë

Biscuiti cu ciocolata, fistic si alune

Biscuiti cu ciocolata fistic si alune

 

Ingrediente:

  • 300 g ciocolata amaruie, taiata grosier
  • 120 g faina
  • 45 g cacao
  • 50 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt
  • 2 oua, la temperatura camerei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g alune de padure taiate grosier
  • 50 g fistic, taiat grosier

 

Mod de pregatire

  • Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune hartie de copt in tava de aragaz.
  • Amesteca faina, cacaoa si praful de copt. Cerne-le de 2 ori.
  • Topeste untul la baia de aburi, apoi pune ciocolata inauntru si las-o cateva minute sa se topeasca. Amesteca bine cu telul sub forma de para, pana ce se omogenizeza bine. Lasa la racit.
  • Amesteca bine ouale, zaharul si sarea. Amesteca inauntru ciocolata racita la temperatura degetului. Amesteca faina inauntru, apoi alunele si fisticul.
  • Cu ajutorul unei lingurite pune gramajoare de coca pe tava si preseaza-le cu degetele, dandu-le o forma circulara.
  • Coace biscuitii 15 minute ca sa fie crocanti sau 10 minute ca sa fie mai moi.
  • Scoate biscuitii pe un gratar si lasa-i sa se raceasca.
Biscuiti cu ciocolata, fistic si alune
COMENTARII
    Anonymous
    18 Jul 2012
    8:55am

    suna si arata apetisant, dar nu apare zahar la ingrediente,(„Amesteca bine ouale, zaharul si sarea”) as incerca reteta si sper sa nu mai lipseasca si altceva:D

      Anonymous
      24 Jul 2012
      3:36pm

      Buna, sunt Ioana si am incercat reteta:) Pot spune ca reteta se inscrie la: simplu si eficient(imi pare rau ca nu pot incarca o poza:D) pe cand biscuitii, aici e o problema, sunt impropriu numiti „biscuiti”, deliciu de ciocolata sau moft ciocolatos ar fi mai potrivit;) P.S. serviti cu inghetata se transforma, datorita texturii lor, in cel mai bun ice cream sandvich pe care l-a mancat cineva. Excelenti!

      Brindusa Scheaua
      24 Jul 2012
      3:59pm

      Bine te-am gasit, Ioana. Ti-a placut, ce ma bucur! Cu inghetata n-am incercat, dar nu-i timpul pierdut ­čÖé mmmmm niste inghetata de vanilie, sau zmeura … imi ploua in gura

    Daniela
    18 Jul 2012
    11:37am

    Noi tot biscuiti facem, sau cite o tarta ceva…, sintem anticereale, o singura data am cumparat, dadusem pe o punga vreo 4-5 euro, deh… erau asa mai de calitate si au sfirsit… direct in cosul cu gunoi, nici unul din membrii familiei nu a vrut, si am jurat ca pentru micul dejun, pregatesc mereu cite ceva… ca domnisoara din dotare e si anti-biscuiti cumparati, cica sint mai buni cei facuti de mami, cred ca-i place ca-si baga si ea degetele prin aluat… Gata, acum servesc doi biscuiti si plec ca am vorbit suficient…

Adauga comentarii