Banana split

Multa lume ma intreaba de unde-mi vin ideile pentru retete. In primul rand din carti. Carti de bucate, bineinteles. Pentru cele romanesti o am pe Silvia Jurcovan. Cartea ei de bucate m-a insotit pe tot parcursul vietii mele de femeie maritata maaaamaaaa nici nu-mi vine sa cred ca e aproape jumate din varsta mea. Daca ma tenteaza fineturi, am in biblioteca culinara niste Gordon, niste Ferran Adria si altii ca el. Dar de cele mai multe ori ma uit ce ingrediente am in frigider si ma inspir de pe internet. Ma uit in stanga si in dreapta, si dintr-o data ma loveste inspiratia. Foarte rar invat ceva din emisiuni culinare. Asta pentru ca foarte rar ma uit la televizor. Dar, se vede treaba, ca rau fac. Intr-una din zilele trecute nevoita fiind sa stau in fata televizorului, am considerat ca singurul canal cu emisiuni decente era unul de cooking. Si, pe langa vorbaria multa si retetele neinspirate, una mi-a atras atentia in mod deosebit. Si asta pentru ca avea in compozitie trei ingrediente magice: inghetata, caramel si sos de ciocolata: Banana split. Ce ai putea sa-ti doresti mai mult de la un desert? Si daca mai pui la socoteala ca se face si foarte usor, atunci poti considera ca acesta e desertul perfect.

 

Banana split

 

Ingrediente

4 banane
3 linguri cu zahar tos
100 ml lapte de cocos
75 g ciocolata neagra
inghetata de vanilie

 

Mod de pregatire

Mai intai se face sosul de ciocolata: laptele de cocos se incalzeste bine si in el se pune ciocolata taiata in bucati mici. Se lasa 5 minute, apoi se amesteca bine pana cand sosul e omogen.
Ca sa nu se rupa, bananele in coaja se taie pe lungime, abia apoi se scoate coaja. Partea taiata se da prin zahar.
Se incalzeste bine o tigaie de teflon si in ea se pun bananele cu partea taiata in jos. Se lasa asa, la foc mic, pana ce zaharul se caramelizeaza si bananele se inmoaie.
Pentru o portie de Banana Split se unesc cate doua jumatati de banana, desupra se pune inghetata de vanilie peste care se toarna sosul de ciocolata.

Nota Ai grija sa nu fierbi laptele de cocos pentru ca se taie

DSC_0008

 

COMENTARII

Adauga comentarii